Over Hub

Communicatieprofessional Hub Dohmen (Heerlen, 1963). is de grondlegger van Dohmen Communicatie.

Meer dan dertig jaar ervaring in de branche

Een interview met popband The Police aan de vooravond van hun doorbraak in Nederland, legde in 1979 de basis van de journalistieke loopbaan van Hub Dohmen.

In de loop der jaren werkte hij bij verschillende vakbladen en regionale kranten, zoals Rijn & Gouwe, Dagblad voor Noord-Limburg, Dagblad De Limburger, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad.

Dohmen was met Paul Schoenmaker oprichter van stichting Educatief Net Nederland

In het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw ontwikkelde hij een liefde voor digitale media. Zo was Hub Dohmen samen met Paul Schoenmaker uit Enschede oprichter van stichting Educatief Netwerk Nederland, dat via het telefoonnetwerk – het was een voorloper van het internet – een groot aantal onderwijsliefhebbers via hun computers met elkaar in contact bracht.

 

Internetbedrijf

Toen internet gangbaar werd, nam Dohmen het initiatief voor een internetbedrijf. Naast domeinnamen en websites leverde hij ook adsl-verbindingen. De interesse in het internet zorgde er ook voor dat de initiatiefnemer van DC op de internetredactie van het Eindhovens Dagblad terecht kwam.

 

Virus

Na de verkoop van het internetbedrijf ging het ondernemersvirus niet weg. In de loop van 2013 – toen e-books booming waren – zag een uitgeverij het licht. Heimdall richtte zich aanvankelijk op digitale boeken op het gebied van communicatie, journalistiek en onderzoek. Maar de markt voor e-books bleek nog gering. Via via kwam Dohmen in de poëzie terecht. De afgelopen jaren heeft Heimdall meer dan honderd dichtbundels uitgegeven.

 

Ruime ervaring

Met het aanbreken van het nieuwe decennium – en na meer dan veertig jaar werkzaam te zijn geweest in de communicatiebranche – volgt op 1 januari 2020 Dohmen Communicatie. Samen met een aantal freelancemedewerkers zet Hub Dohmen voortaan zijn ruime ervaring in voor opdrachtgevers.

Meer weten? Neem contact met me op. Of scan de qrcode voor mijn contactgegevens.
qrcode

Foto hierboven: aan het werk (circa 2009).

Grote foto: Sting tijdens Pinkpop 1979. Bron: Pinkpop.nl.