Imke straalt tijdens photoshoot

Als een volleerd model kijkt scholiere Imke Jiskoot van het Sint-Joriscollege in Stratum in de lens van de fotograaf. Ze was dinsdag een van de 34 dramaleerlingen van de KunstKlas die op de gevoelige plaat werden vastgelegd door fotografe Lieve Eek.

Normaal sluiten de leerlingen van de KunstKlas na drie jaar af met een eigen voorstelling, uiteraard met rode loper. Maar door de pandemie is alles anders. Ook de afsluiting van de drie jaar samenwerken in de KunstKlas. Lieve Eek vereeuwigde de leerlingen tijdens een heuse sfashionshoot.

Lieve Eek zat ooit zelf in de KunstKlas van het Sint-Joriscollege. Ze haalde haar minor fotografie op de School of visual arts in New York. Hiervoor studeerde ze aan de kunstacademie Willem de Koning in Rotterdam. Tijdens de fotosessie werkte ze samen met stylist Benjamin Aerts.

Het Sint-Joriscollege biedt sinds 1998 een KunstKlas aan voor leerlingen met interesse voor beeldende kunst, muziek, drama of dans. De eerste drie jaar van hun opleiding krijgen ze extra lessen aangeboden van de gekozen specialisatie. De lessen komen tot stand in samenwerkings met het CKE.