Dé Schooldichter

Nieuw, maar ook weer niet: Dé Schooldichter. 

Zelf staat Peter Kaper uit Heerhugowaard er ook nog een beetje van te kijken, van het succes van zijn project. Het afgelopen jaar bracht hij met TaalRebel poëzie naar het basisonderwijs in Noord-Holland. Het initiatief is zo’n succes, dat Kaper via een nieuwe francheformule (Dé Schooldichter) alle Nederlandse scholieren aan het dichten wil krijgen.

Dé Schooldichter valt goed in het onderwijs, omdat de lessen van Peter Kaper (1973, Kolhorn) onder meer creativiteit, taalvaardigheid én plezier bij de kinderen stimuleert. In een les heeft Kaper een hele klas aan het dichten. ,,Het ene stukje poëzie is nog mooier dan het andere”, zegt Kaper. In amper vijftig minuten behandelt hij op een luchtige manier de geschiedenis van poëzie. Zo komt hij via Shakespeare en rap uiteindelijk bij hedendaagse gedichten uit.

Kaper is zo overtuigd van zijn project, dat hij recent zijn baan als hoofd verkoop van een vloerenbedrijf in Schagen heeft opgezegd.  Overigens is de dichter wat je noemt een late roeping. Hij dicht pas enkele jaren. Kaper heeft de smaak helemaal te pakken, want recent publiceerde hij zijn tweede dichtbundel.

Meer informatie over Dé Schooldichter op de website.