Armijn van Nierop

Armijn kookt lekker door

Het is me nogal wat, om een baan als top-chef op te geven. Voor een parttime job als docent op een groot stedelijk ROC. En tegelijkertijd je huiskamer open te stellen voor betalende klanten.

Deze opzienbarende stap zette top-chef Armijn van Nierop (43) een aantal jaren geleden. Zelf zegt hij: ‘Ik volg gewoon mijn hart’. Maar goed, Armijn doet het maar.

Culinair genie

Het in Eindhoven geboren culinaire genie leerde het vak in De Watermolen in Kasterlee. Vervolgens was hij souschef en rechterhand van sterrenkok Gerrit Greveling in Chalet Royal in Den Bosch. Om op 25-jarige leeftijd zelf aan het roer komen te staan van de keuken van klasse-restaurant Hostellerie Vangaelen in Heeze.

“Het waren hele hectische tijden”, vertelt Van Nierop in een interview dat vandaag in een aantal lokale media is verschenen. “Je leeft echt voor het vak, hebt weinig tijd voor andere zaken, voor je gezin.” En dus gooide hij het roer drastisch om.

Doodsteek

Hij heeft het nog steeds naar zijn zin bij mbo-instelling Summa College, maar dat verrekte corona-virus … Het betekende – vooralsnog – de doodsteek voor zijn petite huisrestaurant. Maar Armijn zou Armijn niet zijn als hij daar niet op zou inspelen. En dus begon de top-chef als eerste maestro in zijn segment met afhaalmaaltijden.

Ik heb er graag een ritje naar Arendonk voor over om zijn creaties op te pikken. Zeker omdat hij – stand verplicht! – rekening houdt met de wensen van zijn (afhaal)gasten.

armijn.be.